Educatie

Schippers&VanGucht besteedt uitgebreid aandacht aan Cultuureducatie. We spelen onze voorstellingen niet alleen in theaters en op festivals, maar komen ook heel veel op de scholen. Op het schoolplein, in de klas of in de gymzaal, het kan allemaal. Daarnaast is bij alle schoolvoorstellingen een publieksbegeleider aanwezig die het project actief en rechtstreeks op de vloer educatief kadert en is het mogelijk om een workshop af te nemen.

Aanbod voorstellingen en workshops

In het schooljaar 2019-2020 biedt Schippers&VanGucht de voorstellingen ‘De Vervelende Bus’, ‘Warnet’ en ‘Radio Walvis’ aan. Er wordt gespeeld op school (in de klas, de gymzaal of het schoolplein). We zorgen altijd voor aanvullend educatief materiaal bij de voorstellingen. Hiermee nodigen we de kinderen en de leerkrachten uit om zich voor te bereiden op het bezoek en om er achteraf op te reflecteren.

Schippers&VanGucht verzorgt daarnaast de theatrale workshops Niets is wat het lijkt en Alles lijkt op iedereen. De workshops sluiten direct aan bij onze werkwijze en zijn zowel naast als los van de voorstellingen te boeken.

Brabant Menu

De Brabantse gezelschappen Schippers&VanGucht, Artemis, De Stilte en philharmonie zuidnederland brengen met het BRABANT MENU een exclusief cultuuraanbod voor scholen, werkgroepen en marktplaatsen uit Noord-Brabant. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met dans, theater en muziek. En dat lukt! Meer informatie of een afspraak maken? Bezoek de website en/of neem contact op via info@brabantmenu.nl

SCHIPPERS&VANGUCHT-educatie-01
SCHIPPERS&VANGUCHT-educatie-02