Educatie - schippersenvangucht.com

Educatie

Schippers&VanGucht besteedt uitgebreid aandacht aan Cultuureducatie. We spelen onze voorstellingen niet alleen in theaters en op festivals, maar komen ook heel veel op de scholen. Op het schoolplein, in de klas of in de gymzaal, het kan allemaal. Daarnaast is bij alle schoolvoorstellingen een publieksbegeleider aanwezig die het project actief en rechtstreeks op de vloer educatief kadert en is het mogelijk om een workshop af te nemen.

Aanbod voorstellingen en workshops

In het schooljaar 2022-2023 biedt Schippers&VanGucht de voorstellingen ‘De Volle Vuilkar’, ‘Warnet’ en ‘Radio Walvis’ aan. Er wordt gespeeld op speciale locaties of op school (in de klas, de gymzaal of het schoolplein). We zorgen altijd voor aanvullend educatief materiaal bij de voorstellingen. Hiermee nodigen we de kinderen en de leerkrachten uit om zich voor te bereiden op het bezoek en om er achteraf op te reflecteren.
Zowel ons actief als receptief aanbod bestaat uit drie hoofdingrediënten: vormgeving, theatrale ervaring en divergent denken (het bedenken van nieuwe ideeën en andere oplossingen voor grote en kleine problemen).

Actief aanbod
Iedere workshop start met een beeldende opdracht die we daarna koppelen aan een theatrale opdracht. Onze begeleider bevraagt en daagt de kinderen uit, vanuit het gedachtegoed van het divergente denken. We halen iedereen op een veilige manier even uit zijn comfort zone en laten de kinderen zelf nadenken, verzinnen en met oplossingen komen terwijl ze eigen ideeën omzetten in beeld en spel. Reflecteren op ideeën en gedachten van jezelf en anderen is een belangrijk onderdeel van de workshop.
Schippers&VanGucht verzorgt in schooljaar 2022-2023 theatrale workshops voor alle groepen: Niets is wat het lijkt,  Alles lijkt op iedereen, De vloer is laminaat en Alles is confetti. De workshops sluiten direct aan bij onze werkwijze en zijn zowel naast als los van de voorstellingen te boeken.

Brabant Menu

De Brabantse gezelschappen Schippers&VanGucht, Artemis, De Stilte, philharmonie zuidnederland en House of Nows brengen met het BRABANT MENU een exclusief cultuuraanbod voor scholen, werkgroepen en marktplaatsen uit Noord-Brabant. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met dans, theater en muziek. En dat lukt! Meer informatie of een afspraak maken? Bezoek de website en/of neem contact op via info@brabantmenu.nl