De vloer is laminaat - schippersenvangucht.com

De vloer is laminaat

Educatieve workshop voor groep 3, 4 & 5

We houden elkaar voor de gek en doen we alsof we iemand anders zijn. Hoe lang duurt het vooraleer de eerste door de mand valt? En liegen, is dat niet iets dat eigenlijk niet hoort? Maar dan blijkt dat Inuit het ogenschijnlijk niet zo belangrijk vinden of een verhaal echt is of verzonnen. Want zeg nu eerlijk: altijd het juiste antwoord geven is ook best saai. De workshopbegeleider toont een filmpje en gaat met de leerlingen in gesprek over het plezier van verbeelding.

De Vloer is Laminaat werkt rond de begrippen verbeeldingsvrijheid en geloofwaardigheid, versus ongeloofwaardigheid. Het is een pleidooi voor fantaseren waarin we aangeven dat geloofwaardigheid relatief is. Onze begeleider bevraagt en daagt de kinderen uit, vanuit het gedachtegoed van het divergente denken. We halen iedereen op een veilige manier even uit zijn comfort zone en laten de kinderen zelf nadenken, verzinnen en met oplossingen komen terwijl ze eigen ideeën omzetten in beeld en spel. Reflecteren op ideeën en gedachten van jezelf en anderen is een belangrijk onderdeel van de workshop.

Deze workshop is los te boeken en past ook uitstekend als voorbereiding of naverwerking bij onze voorstelling Radio Walvis.

Praktische info

Wat vragen we van de docent:

  • Bekijk dit filmpje en ontdek waarom we kunsteducatie zo belangrijk vinden.
  • We verwachten dat docenten actief deelnemen aan workshops en onze begeleider ondersteunen in het klasmanagement. Vooraf overleggen we hier even kort over.

Tijdsinvestering voor de docent:

  • Bezoek aan de website van Schippers&VanGucht: 15 min
  • Filmpje klaarzetten: 5 min
  • Naambordjes maken met de leerlingen: 5 min
  • Workshop: 75 min

Benodigdheden:

  • Ruimte: klaslokaal
  • Materiaalbenodigdheden: naambordje van elke leerling, digibord/ projectie voor een filmpje

Interesse?

Boek deze workshop via info@schippersenvangucht.com

Concept Schippers&VanGucht Uitvoering Juup Luijten