Wie is wie

JOANNE MENSERT

Creatief producent

DORINE CREMERS

Zakelijk leider

ANNEMARIE HOOGEVEEN

Marketing & Publiciteit

JUUP LUIJTEN

Educatiemaker

JELLIE SCHIPPERS

Alles wat je wilt weten over ... Jellie

Jellie Schippers studeert als theaterdocent af aan ArtEZ Hogeschool voor Kunsten en volgt daarna de studie Theaterdramaturgie aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen werkt ze bij als regie-assistente van o.a. Alize Zandwijk en Guy Cassiers bij het Ro Theater. Hier maakte ze kennis met Myriam Van Gucht, die samenwerking is sinds een aantal jaren bestendigd in de stichting Schippers&VanGucht.

Theaterdocent & artistiek leider

Daarnaast regisseert Jellie bij o.a. Generale Oost, HETLAB , Tryater en Productiehuis Oost Nederland. Naast haar werk als theatermaker bij Schippers&VanGucht werkt ze bij HETPALEIS als theaterdocent. Tevens is ze grondlegger en artistiek leider van jongeren theaterwerkplaats NEST in Antwerpen.

Theatrale vragen? Bel of mail Jellie

+32(0)495 16 45 79 | jellie@schippersenvangucht.com

MYRIAM VAN GUCHT

Alles wat je wilt weten over ... Myriam

Myriam Van Gucht volgde na haar opleiding toneelkostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de opleiding scenografie aan het Institut del Teatre in Barcelona. Ze maakte deze opleiding af aan de Academie in Maastricht. Voor ze als freelance decor- en kostuum- ontwerpster begon te werken, was ze van 2001 tot 2006 vaste rekwisiteur bij het Ro Theater in Rotterdam. Hier maakte ze kennis met theatermaakster Jellie Schippers en die samenwerking is sinds een aantal jaren bestendigd in de stichting Schippers&VanGucht.

Kostuumontwerper

Buiten de werkzaamheden als maker / scenograaf werkt ze als freelance kostuumontwerper voor regisseurs als Dimitri Leue, Michael De Cock, Judith Vindevogel e.a. Sinds 2010 werkt ze als docent bij de masterclass van de afdeling toneelkostuumontwerpen in de Koninklijke academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Theatrale vragen? Bel of mail Myriam

+32(0)494 28 58 90 | myriam@schippersenvangucht.com

JOANNE MENSERT

Creatief producent

Alles wat je wilt weten over ... Joanne

Joanne Mensert voltooide in 2006 de master Theaterdramaturgie en in 2007 de master Kunstbeleid en -management. Sindsdien combineert zij haar inhoudelijke denkkracht met zakelijk/organisatorische kwaliteiten in de theaterpraktijk. Zij werkte als productieleider en (assistent) zakelijk leider bij o.a. mugmetdegoudentand, Judith Hofland en Stichting Jan Vos. Daarnaast maakte ze zes jaar lang deel uit van de adviseurspool van het Fonds Podiumkunsten. Ook is ze werkzaam als producent voor scenograaf/social designer Joost van Wijmen. Sinds 2018 versterkt zij de gelederen van Schippers&VanGucht als creatief producent en dramaturg.

Bel of mail Joanne

+31(0)6 53967166 | joanne@schippersenvangucht.com

DORINE CREMERS

Zakelijk leider

Alles wat je wilt weten over... Dorine

Dorine Cremers werkt sinds 1990 in het theater; als dramaturg bij Toneelgroep de Trust, als artistiek directeur van Theaterwerkplaats Generale Oost en in diverse functies op het snijvlak van dramaturgie en artistieke/zakelijke leiding. Ze is als adviseur verbonden aan verschillende fondsen en adviescommissies in de podiumkunsten en maakt ze onderdeel uit van het bestuur van Via Berlin, en de raden van toezicht van Het Laagland en Festival de Karavaan. Daarnaast geeft ze les aan Artez Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Sinds 2014 werkt ze voor Schippers&VanGucht als dramaturg en zakelijk leider.

Vragen? Bel of mail Dorine

+31(0)6 48182593 | dorine@schippersenvangucht.com

ANNEMARIE HOOGEVEEN

Marketing & Publiciteit

Alles wat je wilt weten over ... Annemarie

Annemarie Hoogeveen voltooide haar studie Media en Entertainment Management in 2012. Na een stage bij Joop van den Ende Theaterproducties was ze verkocht en heeft ze geen afscheid meer genomen van de culturele sector. Ze staat liever niet zelf op het podium, maar helpt wel graag anderen om te shinen. Zo verzorgde Annemarie een aantal jaar de marketing en publiciteit voor het theater, filmhuis en festivals van Aan de Slinger te Houten.

ViA Annemarie

Eind 2016 heeft ze ‘ViA Annemarie’ opgericht en voert ze werkzaamheden uit voor verschillende culturele organisaties. In augustus 2017 is Annemarie gestart bij Schippers&VanGucht en verzorgt ze met veel enthousiasme de marketing en publiciteit.

Vragen over marketing & publiciteit? Bel of mail Annemarie

+31(0)6 13749413 | publiciteit@schippersenvangucht.com

JUUP LUIJTEN

Educatiemaker

Alles wat je wilt weten over ... Juup

Sinds 2008 houdt Juup Luijten (1992) zich bezig met het maken van beeldend theater. Juup beperkt zich niet tot uitvoeringen met professionals. Hij werkt ook met amateurs, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking.

Verbeelding en verwoording

In zijn werk gaat Juup op zoek naar de relatie tussen verbeelding en verwoording. Zijn werk is daadkrachtig, zet aan tot denken en de gevonden relaties zorgen dat er een dialoog ontstaat. Beelden lossen op in de zinnen waar woorden zich in schuilhouden. Het lijkt een andere taal met teksten uit een andere wereld: een wereld van 'gebroken taal'. Verwarrend en aandachtig ineen. Naast educatiemaker bij Schippers&VanGucht is Juup als maker verbonden aan diverse organisaties op het snijvlak van kunst en cultuureducatie en -participatie.

Vragen over educatie? Bel of mail Juup

+31(0)6 22890206 | educatie@schippersenvangucht.com