Wie is wie

DORINE CREMERS

Zakelijk Directeur

JUUP LUIJTEN

Educatiemaker

EVA HALIMA SEBBAR

Marketing & Publiciteit

JENTE DE GRAAF

Educatiemaker

JELLIE SCHIPPERS

Alles wat je wilt weten over ... Jellie

Jellie Schippers studeert als theaterdocent af aan ArtEZ Hogeschool voor Kunsten en volgt daarna de studie Theaterdramaturgie aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen werkt ze bij als regie-assistente van o.a. Alize Zandwijk en Guy Cassiers bij het Ro Theater. Hier maakte ze kennis met Myriam Van Gucht, die samenwerking is sinds een aantal jaren bestendigd in de stichting Schippers&VanGucht.

Theaterdocent & artistiek leider

Daarnaast regisseert Jellie bij o.a. Generale Oost, HETLAB , Tryater en Productiehuis Oost Nederland. Naast haar werk als theatermaker bij Schippers&VanGucht werkt ze bij HETPALEIS als theaterdocent. Tevens is ze grondlegger en artistiek leider van jongeren theaterwerkplaats NEST in Antwerpen.

Theatrale vragen? Bel of mail Jellie

+32(0)495 16 45 79 | jellie@schippersenvangucht.com

MYRIAM VAN GUCHT

Alles wat je wilt weten over ... Myriam

Myriam Van Gucht volgde na haar opleiding toneelkostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de opleiding scenografie aan het Institut del Teatre in Barcelona. Ze maakte deze opleiding af aan de Academie in Maastricht. Voor ze als freelance decor- en kostuum- ontwerpster begon te werken, was ze van 2001 tot 2006 vaste rekwisiteur bij het Ro Theater in Rotterdam. Hier maakte ze kennis met theatermaakster Jellie Schippers en die samenwerking is sinds een aantal jaren bestendigd in de stichting Schippers&VanGucht.

Kostuumontwerper

Buiten de werkzaamheden als maker / scenograaf werkt ze als freelance kostuumontwerper voor regisseurs als Dimitri Leue, Michael De Cock, Judith Vindevogel e.a. Sinds 2010 werkt ze als docent bij de masterclass van de afdeling toneelkostuumontwerpen in de Koninklijke academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Theatrale vragen? Bel of mail Myriam

+32(0)494 28 58 90 | myriam@schippersenvangucht.com

DORINE CREMERS

Zakelijk Directeur

Alles wat je wilt weten over... Dorine

Dorine Cremers werkt sinds 1990 in het theater; als dramaturg bij Toneelgroep de Trust, als artistiek directeur van Theaterwerkplaats Generale Oost en in diverse functies op het snijvlak van dramaturgie en artistieke/zakelijke leiding. Ze is als adviseur verbonden aan verschillende fondsen en adviescommissies in de podiumkunsten en is lid van de raden van toezicht van Het Laagland en Festival de Karavaan. Sinds 2014 werkt ze voor Schippers&VanGucht als dramaturg en zakelijk directeur.

Vragen? Bel of mail Dorine

+31(0)6 48182593 | dorine@schippersenvangucht.com

JUUP LUIJTEN

Educatiemaker

Alles wat je wilt weten over ... Juup

Sinds 2008 houdt Juup Luijten (1992) zich bezig met het maken van beeldend theater. Juup beperkt zich niet tot uitvoeringen met professionals. Hij werkt ook met amateurs, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking.

Verbeelding en verwoording

In zijn werk gaat Juup op zoek naar de relatie tussen verbeelding en verwoording. Zijn werk is daadkrachtig, zet aan tot denken en de gevonden relaties zorgen dat er een dialoog ontstaat. Beelden lossen op in de zinnen waar woorden zich in schuilhouden. Het lijkt een andere taal met teksten uit een andere wereld: een wereld van 'gebroken taal'. Verwarrend en aandachtig ineen. Naast educatiemaker bij Schippers&VanGucht is Juup als maker verbonden aan diverse organisaties op het snijvlak van kunst en cultuureducatie en -participatie.

Vragen over educatie? Bel of mail Juup

+31(0)6 22890206 | juup@schippersenvangucht.com

EVA HALIMA SEBBAR

Marketing & Publiciteit

Alles wat je wilt weten over ... Eva Halima

Eva Halima werkt als online & offline communicatieadviseur a.i. vanuit Eva Digital Media voor verschillende organisaties en is op 15 november 2020 met veel enthousiasme gestart bij Schippers&VanGucht.

Vragen over marketing & publiciteit? Bel of mail Eva Halima

+31(0)6 43699527 | publiciteit@schippersenvangucht.com

JENTE DE GRAAF

Educatiemaker

Alles wat je wilt weten over … Jente

Jente studeerde in 2015 af aan de Karel de Grote Hogeschool als sociaal werker, met een focus op kunst- en cultuurbemiddeling. Daarna studeerde ze kostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Ze behaalde haar masterdiploma in 2021. Sinds 2018 is ze werkzaam als freelance publiekswerker, beeldend kunstenaar en educatiemedewerker bij verschillende organisaties. Daarnaast richt ze zich op het maken van kostuums en ontwikkelt ze haar autonome artistieke praktijk. Jente werkt sinds 2020 bij Schippers&VanGucht als educatiemaker.

Vragen over educatie? Mail Jente

jente@schippersenvangucht.com