De Kantelaar - schippersenvangucht.com

De Kantelaar

Een bevlogen pleidooi voor eigenzinnigheid en het behoud van het kind in onszelf.

Er klopt iets niet…

Je weet 1 ding zeker. Er klopt iets niet. Er komt een gevoel in je op dat je nog niet eerder hebt gehad. En het is een heel zeker gevoel. Heel duidelijk. En het houdt ook aan. Waarom moet ik van alles? Waarom is het zo zeker dat ik precies zo ga worden als alle andere mensen? Je gaat met de kop in de wind. Op zoek naar zuurstof. Naar dat andere.

Ga op reis met Eva

Op een dag zegt ze tegen haar ouders dat ze op haar kamer blijft. Vanuit daar gaat ze de wereld verkennen en kijken wat belangrijk en onbelangrijk is. Zonder invloed van buitenaf. Zelf uitzoeken. Ze noemen haar eerst eigenwijs. Dan vinden ze haar raar. En uiteindelijk laten ze Eva met rust. En dan… dan kan het grote denken en zoeken beginnen!

Scenefoto De Kantelaar_S&VG_Wannes Cré
De-Kantelaar-feb-2024

Kun jij het perspectief keren?

De Kantelaar is een voorstelling voor iedereen. Want iedereen realiseert zich op een dag dat er iets niet klopt en dat het anders moet. De Kantelaar is een nieuwe theatrale installatie van Schippers&VanGucht die je doet schommelen om je gedachten de vrije loop te laten. Deze keer aangevuld met de rondzwierende gedachtenkronkels van Hans Sibbel. Linksom of rechtsom, met welke blik je ook kijkt en hoe je de wereld ook op zijn kop zet: kun je het perspectief keren?

In première op Theaterfestival Boulevard

De Kantelaar is een voorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar en is in 2019 in première gegaan op Theaterfestival Boulevard te ‘s-Hertogenbosch.

Pas op: DE KANTELAAR is niet geschikt voor onbuigzame geesten en betweters met risicomijdend gedrag.

Recensies

“Hans Sibbel schreef een rake en meeslepende tekst. Het krappe, hoge podium waarop Meijering zich beweegt is een prachtvondst. Maar het overtuigendst zijn haar felle uitvallen tegen vooringenomenheid, zekerheden en gelijkhebbers. Haar spel is een pakkend pleidooi voor het behoud van het kind in onszelf.” (Brabants Dagblad)

Lees hier de gehele recensie.

concept Schippers&VanGucht regie Jellie Schippers scenografie Myriam Van Gucht spel Eva Meijering tekst Hans Sibbel (LEBBIS) compositie Joeri Cnapelinckx lichtontwerp Emile van Gils techniek Mathijs Geraerts, Simon van Beek decorbouw Vorm&Decor productieleiding Joanne Mensert educatiemaker Juup Luijten zakelijke leiding Dorine Cremers PR/marketing Annemarie Hoogeveen campagnebeeld © Wannes Cré trailer Thijs Paijmans van De Imagerie