Warnet - schippersenvangucht.com

Warnet

“Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier.” - A. Einstein

Beeldenstorm

In Warnet (synoniem voor labyrint) bevind je je in het oog van een kolkende, associatieve beeldenstorm waarin de wonderlijke wirwar en de schoonheid van het alledaagse leven wordt gevierd. Verdwaal in een mensenleven en stap in de wilde wondere wereld van Schippers&VanGucht.

Videowereld

Op een tribune middenin een witte kubus word je opgeslokt door een videowereld van 360 graden. Op vier grote schermen – en tegelijkertijd live – zien we 1 acteur, die als veertig verschillende personages uiteenlopende fragmenten van een leven bespeelt. Zo is een oude vrouw op zoek naar haar hondje, zijn mensen met punthoedjes onderweg naar het feestje van een honderdjarige en strijkt een man zijn das op strijkmuziek.

testfot01
Warnet_Schippers&VanGucht_Scenefoto 7_foto Wannes Cré

Ode aan de mens

Warnet vertelt over wat we op onze dagelijkse weg tegenkomen; hoe onze kleine wereld opeens heel erg groot kan worden. Het publiek krijgt een brede waaier aan verschillende – ogenschijnlijk onbelangrijke – verhalen voorgeschoteld. Elke toeschouwer ziet andere details en maakt in zijn hoofd een unieke voorstelling. Toch is Warnet een legpuzzel die je alleen samen kunt leggen. Ouders met kinderen, vrienden onder elkaar, allen wijzend, luisterend, stiekem lachend. Warnet is een ode aan de mens en een avontuur voor iedereen tussen 7 en 107 jaar.

Coproductie met Het Zuidelijk Toneel

Warnet is een productie van Schippers&VanGucht, in coproductie met Het Zuidelijk Toneel en is in 2018 in première gegaan tijdens Theaterfestival Boulevard.

Pas op: WARNET gaat verder waar BUITEN DIENST ophoudt…

Recensies

“Fantasierijke beeldenstorm”
“Jellie Schippers en Myriam van Gucht zijn kunstenaars die performance-achtige voorstellingen maken en eerder imponeerden met Molman en De vervelende bus. Hun werk kenmerkt zich onder meer door originele fantasieën waarin alles mogelijk lijkt. Dat is aantrekkelijk en Warnet is dat ook door de ongebreidelde creativiteit die je vrolijk stemt zonder dat je weet je waarom.”​ (**** Scènes)

“Warnet is speels en prettig verwarrend” (Brabants Dagblad)

“Een kolkende droom van onnavolgbare associaties” (*** Theaterkrant)

Recensies Podiumkids:

“Ik vond Warnet een leuke/grappige/aparte voorstelling. Ik vond het leuk omdat het een keer iets anders was, want dit zie je niet vaak!” – Boet (11 jaar)

“Warnet is een bijzondere voorstelling. Vol muziek, film en spel. Ik vond het heel leuk dat de acteur de mensen erbij betrok.” – Abby (11 jaar)

“Alle kleding, ook op het beeldscherm, was heel afwisselend. Je zag dat hij het uit- en aantrok en zo veranderde in een ander figuur.” – Maarten (10 jaar)

“het einde is heel leuk, maar daar zal ik niets over vertellen want dat moet je zelf maar zien. Het was zeker bijzonder.” – Doris (10 jaar)

Concept Schippers&VanGucht regie Jellie Schippers decor/kostuum/beeld Myriam Van Gucht spel live en video Toon Kuijpers video Arjen Klerkx  muziek en geluid Joeri Cnapelinckx techniek Simon Van Beek en Mathijs Geraerts showcontrol Daan Hazendonk decorbouw RITA Systems, Remy van de Pas stagiair video Durante van Kuijk stagiair techniek Mathijs Geraerts productieleiding Joanne Mensert PR/marketing Annemarie Hoogeveen zakelijke leiding Dorine Cremers met dank aan Valentine Kempynck

 

Download beeldmateriaal