Alles is confetti - schippersenvangucht.com

Alles is confetti

Educatieve workshop voor groep 1 & 2

De kleuters komen de klas binnen en vinden een grote stip op de vloer. Het blijkt een reuze-confetto te zijn! Waarvan zou deze confetto een onderdeel kunnen zijn? Uit welk gigantisch vel papier is hij geknipt? En vooral… Waar is de rest? Met een perforator maken we van deze reuzeconfetto allemaal kleine confetti. We plakken deze op ons hoofd en veranderen zelf in levende confetti. Hoe bewegen alle confetti in een windvlaag? Vliegen ze samen mee met de windvlaag? Hoe dwarrelen ze neer op de grond? Samen met de kleuters zoeken we naar een manier om deze voor altijd te laten dwarrelen.

Alles is Confetti verscherpt de verbeelding van kleuters door actief te werken rond de mogelijkheden met confetti. We wisselen van gedachten over abstracte begrippen als groot, klein, eenzaamheid en groepsgevoel. Deze workshop combineert filosofische gesprekken met motorische oefeningen en theatrale opdrachten. We halen iedereen op een veilige manier even uit zijn comfort zone en laten de kinderen zelf nadenken, verzinnen en met oplossingen komen terwijl ze eigen ideeën omzetten in beeld en spel. Reflecteren op ideeën en gedachten van jezelf en anderen is een belangrijk onderdeel van de workshop.

Bij deze workshop krijg je een lesmap met boekentips en inspirerende opdrachten. Je kan dit gebruiken ter voorbereiding of naverwerking, maar is niet noodzakelijk om aan de workshop deel te nemen.

Praktische info

Wat vragen we van de docent:

  • Bekijk dit filmpje en ontdek waarom we kunsteducatie zo belangrijk vinden.
  • We verwachten dat docenten actief deelnemen aan workshops en onze begeleider ondersteunen in het klasmanagement. Vooraf overleggen we hier even kort over.

Tijdsinvestering voor docent:

  • Bezoek aan de website van Schippers&vanGucht: 15 min
  • Klas (of andere ruimte) voorbereiden: 10 min
  • Duur workshop: 50 min
  • Voorbereiding en naverwerking met behulp van lesmap: tijdsinvestering zelf te kiezen. Bekijk onze AIC-lesmap ter inspiratie.

Benodigdheden:

  • Ruimte: een plek in de klas (of andere ruimte) van ongeveer 5mx5m
  • Materiaalbenodigdheden: transparante plakband, schaar, perforator

 

Interesse?

Boek deze workshop via info@schippersenvangucht.com

Concept Schippers&VanGucht Uitvoering Juup Luijten