PODCAST EVA - schippersenvangucht.com

PODCAST EVA

Educatieve workshop bij De Kantelaar voor groep 6, 7 & 8

Hoi, ik ben Eva. Dit is mijn stem. Ik ben nu niet hier waar jij bent, want ik doe niet meer mee. Ik probeer uit te zoeken hoe mensen denken. We denken allemaal anders. Echt. Je denkt misschien dat er maar 1 manier van denken is. Zoals je zelf denkt. En dat iedereen dan zo denkt. Maar je buurman denkt anders dan jij. En hij weer anders dan je oma. En je oma twijfelt ook weer anders dan de koning. Ik vraag me af of je je mening kan veranderen. Ik verzamel twijfels.

PODCAST EVA is een workshop over twijfelen en kantelmomenten. De leerlingen ontmoeten via een audiofragment Eva, het hoofdpersonage in De Kantelaar. Zij vertelt over haar kleine en grote twijfels, en haar beslissing om zich af te zonderen. Ze wil zelf bepalen hoe ze denkt. Hoe ze dat wil bekomen? Door twijfels te verzamelen van anderen. In deze workshop worden leerlingen aan de hand van beeldende oefeningen geprikkeld om na te denken over persoonlijke ruimte. Waar vinden ze rust en kunnen ze helemaal zichzelf zijn? Hoe voelt het voor hen om alleen te zijn met hun gedachtes? De leerlingen kunnen hun twijfels delen met Eva, en alle andere mensen die twijfelen.

PODCAST EVA is gekoppeld aan De Kantelaar en vindt bij voorkeur plaats vooraf aan het bezoek van de voorstelling.

Praktische info

Wat vragen we van de docent:

  • Bekijk dit filmpje en ontdek waarom we kunsteducatie zo belangrijk vinden.
  • We verwachten dat docenten actief deelnemen aan workshops en onze begeleider ondersteunen in het klasmanagement. Vooraf overleggen we hier even kort over.

Tijdsinvestering voor de docent:

  • Bezoek aan de website van Schippers&VanGucht: 15 min
  • Workshop: 50 min

Benodigdheden:

  • Ruimte: klaslokaal
  • Materiaalbenodigdheden: geen (wij voorzien alles)

Interesse?

Boek deze workshop via info@schippersenvangucht.com

Concept Schippers&VanGucht