Alles lijkt op iedereen - schippersenvangucht.com

Alles lijkt op iedereen

Educatieve workshop voor groep 6, 7 & 8

De workshopbegeleider komt binnen in de klas met een grote stoffen zak waarin allerlei gekleurde, maar eveneens kapotte, en vaak ook afgedankte spullen schuilen. In groep herschikken en herwaarderen we deze voorwerpen. We geven er opnieuw betekenis aan in onze eigen fantasie en … hé! … die oude spullen zijn helemaal niet waardeloos! De leerlingen toveren hun klaslokaal om in minimusea en presenteren er hun zelfgemaakte kunstobjecten. Ze bezoeken elkaars museum en als echte kunstenaars vertellen ze het verhaal achter hun werk.

Alles lijkt op iedereen toont leerlingen hoe ze, net als kunstenaars, opnieuw kunnen kijken naar alledaagse voorwerpen, deze opnieuw kunnen vormgeven en ontdekken hoe deze in verhouding met en tot elkaar een nieuwe vorm en betekenis kunnen krijgen als kunstobject. Onze begeleider bevraagt en daagt de kinderen uit, vanuit het gedachtegoed van het divergente denken. We halen iedereen op een veilige manier even uit zijn comfort zone en laten de kinderen zelf nadenken, verzinnen en met oplossingen komen terwijl ze eigen ideeën omzetten in beeld en spel. Reflecteren op ideeën en gedachten van jezelf en anderen is een belangrijk onderdeel van de workshop.

Praktische info

Wat vragen we van de docent:

  • Bekijk dit filmpje en ontdek waarom we kunsteducatie zo belangrijk vinden.
  • We verwachten dat docenten actief deelnemen aan workshops en onze begeleider ondersteunen in het klasmanagement. Vooraf overleggen we hier even kort over.
  • Kom je met een groep uit het SO? Neem vooraf contact op zodat de kinderen optimaal kunnen genieten.

Tijdsinvestering voor de docent:

  • Bezoek aan de website van Schippers&VanGucht: 15 min
  • Workshop: 75 min

Benodigdheden:

  • Ruimte: klaslokaal
  • Materiaalbenodigdheden: de workshopbegeleider neemt het materiaal zelf mee

Interesse?

Boek deze workshop via info@schippersenvangucht.com

workshop-02
SCHIPPERS&VANGUCHT-educatie-01

Concept Schippers&VanGucht uitvoering Juup Luijten

WhatsApp Image 2020-03-12 at 12.45.52
WhatsApp Image 2020-03-12 at 12.45.56