Niets is wat het lijkt - schippersenvangucht.com

Niets is wat het lijkt

Educatieve workshop voor groep 3, 4 & 5

We beginnen met een groot vel papier waarop verschillende lijnpatronen staan afgebeeld. Na een klassikale brainstorm over de betekenis van deze lijnen gaat elke leerling individueel aan de slag. Welk zelfverzonnen figuur kunnen ze uit deze abstracte lijnen filteren? Waar woont dit figuur? Hoe heet het? Hoe beweegt het? Terwijl de leerlingen elk een masker uit het grote vel papier knippen en hiermee een personage ontwikkelen, worden we gestoord door een groot en vreemd object. Het blaast zich op! Waar komt dit vreemde ding vandaan? Hoe kunnen onze gemaskerde personages dit vreemde object ontmoeten, leren kennen of gebruiken? Dat bedenken we samen!

Niets is wat het lijkt moedigt het vrije denken aan en maakt de brug tussen beeld en drama. De workshop start met een beeldende opdracht die we daarna koppelen aan een theatrale opdracht. Onze begeleider bevraagt en daagt de kinderen uit, vanuit het gedachtegoed van het divergente denken. We halen iedereen op een veilige manier even uit zijn comfort zone en laten de kinderen zelf nadenken, verzinnen en met oplossingen komen terwijl ze eigen ideeën omzetten in beeld en spel. Reflecteren op ideeën en gedachten van jezelf en anderen is een belangrijk onderdeel van de workshop.

Praktische info

Wat vragen we van de docent:

  • Bekijk dit filmpje en ontdek waarom we kunsteducatie zo belangrijk vinden.
  • We verwachten dat docenten actief deelnemen aan workshops en onze begeleider ondersteunen in het klasmanagement. Vooraf overleggen we hier even kort over.
  • Kom je met een groep uit het SO? Neem vooraf contact op zodat de kinderen optimaal kunnen genieten.

Tijdsinvestering voor de docent:

  • Bezoek aan de website van Schippers&VanGucht: 15 min
  • Workshop: 75 min

Benodigdheden:

  • Ruimte: klaslokaal, stoelen aan de kant
  • Materiaalbenodigdheden: scharen, lijmstiften, bezem, stopcontact

Interesse?

Boek deze workshop via info@schippersenvangucht.com

WhatsApp Image 2020-03-12 at 11.08.42
WhatsApp Image 2020-03-12 at 11.08.39

Concept Schippers&VanGucht Uitvoering Juup Luijten

NIETS-IS-WAT-HET-LIJKT-02
Niets-is-wat-het-lijkt