Herontdek Breda tijdens de Cultuurnacht! - schippersenvangucht.com

Nieuws

Herontdek Breda tijdens de Cultuurnacht!

Op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken op zaterdag 25 januari 2020 tijdens Cultuurnacht Breda. Ervaar kunst en cultuur op jouw eigen manier. Plekjes, optredens en kunst die je anders nooit ziet. Verdwaal, zoek, zie en raak geïnspireerd. Wij zijn als Bredaas gezelschap natuurlijk ook weer van de partij. Dit jaar met twee projecten!

Radio Walvis

Om 16.00 uur spelen we in het Chassé Theater Radio Walvis, een geestige en poëtische vertelling in een volledig gerecyclede vormgeving. Drie musici van philharmonie zuidnederland en actrice Eva Meijering brengen het door Jorieke Abbing geschreven verhaal – gebaseerd op een eeuwenoud Inuit-sprookje – tot leven. “De muzikanten hebben verrassende rollen in het stuk. Zo wordt het hondengejank van opa Nanok voortgebracht door de cello. En een basklarinet zorgt – met zijn zagende, donkere basgeluid – voor de nodige spanningsopbouw.‘Hi-huu-haa! Hi-huu-haa!’ Op de voorste rij zingen kinderen mee met de cello.” (Mestmag.nl)

Gezien, wacht op groen

In skatepark PIER15 is het project ‘Gezien, wacht op groen’ te zien. Kom tussen 19.00 tot 24.00 uur langs en onderga een totaalbeleving, waarin ‘wachten’ centraal staat. Nadat je bent aangesloten in de wachtrij kom je aan de hand van een vragenlijst in een procedure terecht. Dranghekken, handhavers en sfeerbeheerders houden controle over het geheel. Niemand weet precies hoelang het duurt, niemand weet naast wie je een plek krijgt, niemand weet zeker of je het haalt tot de vertoning. Doorsta je deze procedure en word je toegelaten, dan heb je de kans om een glimp te zien van de filmvertoning ‘IN AFWACHTING VAN EEN TITEL’.

Afgelopen zomer is het project met drie jonge kunstenaars, waaronder onze educatie- en theatermaker Juup Luijten, i.s.m. Stichting De Vrolijkheid gestart. De ontmoeting met jonge bewoners van AZC Gilze-Rijen dienden ter inspiratie voor de realisatie van de film ‘IN AFWACHTING VAN EEN TITEL’. Door middel van workshops gingen taalkunstenaar Hind Eljadid, filmmaker Cleo Julia Mullis en Juup Luijten met ze aan de slag. De film geeft het publiek een kijkje in de wereld van de jonge bewoners van het AZC in Gilze-Rijen; de dagelijkse routine, hand in hand met dromen, boodschappentassen, angsten en verwachtingen. De jongeren waren ook verantwoordelijk voor de visagie, styling, decor en licht. De film duurt 15 minuten. Aanvang 19.00 uur, doorlopend tot 24.00 uur. Locatie: Skatepark PIER15, Veilingkade 12, 4815 HC Breda.

Kaartverkoop

De kaartverkoop loopt via Cultuurnacht Breda. Met een passe-partout hebben bezoekers tijdens Cultuurnacht Breda toegang tot alle deelnemende instellingen en hun bijzondere programma’s. Tot en met 24 januari zijn de passe-partouts online of via de verkoopadressen in de stad Breda te koop.

 

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

apr 2024

Schippers&VanGucht neemt deel aan CLUB THEATER in Theater De Nieuwe Vorst

Bij Schippers&VanGucht zijn we trots om deel uit te maken van een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen ... Lees meer...

apr 2024

Een nieuw hoofdstuk: Schippers&VanGucht is erkend als culturele basisvoorziening

Schippers&VanGucht is verheugd om aan te kondigen dat de gemeente Breda ons heeft erkend als een van de culturele ... Lees meer...

feb 2024

Schippers&VanGucht steunt actie voor de kinderen van Gaza

In een wereld die getekend wordt door conflict, vechten kinderen in oorlogsgebieden voor hun overleven. De situatie in Gaza ... Lees meer...