Schippers en Van Gucht: Nee tegen de btw-verhoging! - schippersenvangucht.com

Nieuws

Schippers en Van Gucht: Nee tegen de btw-verhoging!

Het nieuwe kabinet wil in 2026 de btw verhogen van 9% naar 21% voor cultuur, media, boeken, horeca en sport. Dit raakt iedereen in Nederland!

Wat betekent een btw-verhoging voor jou?

De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca en media. Dit raakt jou ook! Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de kickboksschool in de wijk, op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen, op het bezoek aan de bioscoop, op het abonnement bij de yogastudio, je sportschool, op het muziekconcert waar je van geniet, op de danslessen die je volgt, op de museumbezoekjes die je inspireert, op het theaterstuk waar je naar uitkijkt, en op het dagje uit naar het pretpark. Kortom, het is een belasting op alles wat jouw leven kleur geeft.

De voorgenomen btw-verhoging zal leiden tot hogere prijzen, waardoor de toegankelijkheid en betaalbaarheid van sport, media, boeken, cultuur en logies onder druk komen te staan. Dit heeft directe gevolgen voor de dagelijkse levens van alle Nederlanders:

Voorbeelden van hogere kosten

 • Boeken: Van €20 naar €22,60
 • Bioscoopkaartje: Van €10 naar €11,20
 • Sportabonnement: Van €40 naar €44,80
 • Hotelovernachting: Van €100 naar €112
 • Dagblad: Van €2,50 naar €2,80
 • Theaterkaartje: Van €30 naar €33,60
 • Concertkaartje: Van €50 naar €56
 • Restaurantbezoek: Van €50 naar €56

Risico’s

 • Toegankelijkheid: Hogere prijzen maken cultuur en sport minder bereikbaar.
 • Gezondheid: Minder mensen sporten of doen culturele activiteiten, wat slecht is voor hun gezondheid.
 • Sociaal leven: Minder mensen doen mee aan verenigingen en evenementen.

Wat kan jij doen?

Wij vragen jou om ons te steunen in deze strijd tegen de btw-verhoging:

 • Deel een selfie: Maak een selfie met deze krantenadvertentie en deel deze op sociale media onder de hashtag #geenhogerebtw.
 • Ondersteun petities: Bezoek ‘geenhogerebtw.nl’ en deel de linkjes van externe petities die daar te vinden zijn.

Geen hogere btw! Je belast er heel Nederland mee. Dit raakt jouw cultuur, sport, horeca, boeken en media. Het is een extra belasting op je vrije tijd, je nieuwsgierigheid en je gezondheid. Laten we samen deze verhoging stoppen.

Spreek je uit: geenhogerebtw.nl

#geenhogerebtw!

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

jun 2024

 Nieuw theaterwerk: EENIEDEREEN 

EEN IEDER EEN 'Eén blik kan al voldoende zijn' Wij van Schippers&VanGucht zijn trots om onze nieuwste installatie, EENIEDEREEN, ... Lees meer...

apr 2024

Schippers&VanGucht neemt deel aan CLUB THEATER in Theater De Nieuwe Vorst

Bij Schippers&VanGucht zijn we trots om deel uit te maken van een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen ... Lees meer...

apr 2024

Een nieuw hoofdstuk: Schippers&VanGucht is erkend als culturele basisvoorziening

Schippers&VanGucht is verheugd om aan te kondigen dat de gemeente Breda ons heeft erkend als een van de culturele ... Lees meer...