Een nieuw hoofdstuk: Schippers&VanGucht is erkend als culturele basisvoorziening - schippersenvangucht.com

Nieuws

Een nieuw hoofdstuk: Schippers&VanGucht is erkend als culturele basisvoorziening

Schippers&VanGucht is verheugd om aan te kondigen dat de gemeente Breda ons heeft erkend als een van de culturele basisvoorzieningen voor de periode 2025-2028. Deze erkenning is niet alleen een bevestiging van ons theaterwerk tot nu toe, maar ook een belofte voor onze toekomstige bijdrage aan de jeugdpodiumkunsten van internationale topkwaliteit hier in Breda.

Het is onze missie om theater toegankelijk te maken voor iedereen.

Als een gezelschap dat zich ook richt op jeugdtheater buiten het reguliere theatercircuit, streven wij ernaar om podiumkunsten toegankelijk te maken voor alle jongeren in onze stad. Wij geloven dat kunst een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van jonge mensen en de gemeenschap als geheel. Onze voorstellingen, theaterwerken, theaterinstallaties en workshops vinden plaats in de publieke ruimte, wat ons in staat stelt directer te verbinden met ons publiek en de culturele ervaringen die wij bieden, meer geïntegreerd en relevant te maken.

Dank aan de gemeente Breda

We willen de gemeente Breda hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en steun. Met de stad die snel groeit naar een bevolking tot boven de 200.000 inwoners, is het belangrijker dan ooit dat we allemaal toegang hebben tot cultuur die ons verbindt en inspireert. We zijn trots dat we mogen bijdragen aan een stad die bruist van creativiteit en samenhang.

Uitbreiden en verdiepen van ons aanbod

Met de gegarandeerde financiële ondersteuning voor de komende jaren zullen wij ons aanbod verder kunnen uitbreiden en verdiepen. We zijn van plan om nieuwe projecten te ontwikkelen die niet alleen ons repertoire verrijken maar ook bijdragen aan de educatieve en sociale groei van de kinderen en jongvolwassenen in Breda. Ons doel is om de nabijheid van cultuur te vergroten door met ons aanbod verbinding te zoeken met de behoeften en de identiteit van onze snelgroeiende stad.

Een belofte voor de toekomst

Als onderdeel van de culturele basisinfrastructuur van Breda, zetten wij ons in voor de ontwikkeling van een cultureel landschap dat inclusief, educatief en inspirerend is. Wij zien dit als een verantwoordelijkheid en een kans om bij te dragen aan een samenleving waarin respect, begrip en creativiteit voorop staan. Samen met de gemeente Breda en onze partners zullen we blijven werken aan een cultureel rijke toekomst voor onze stad.

Wij kijken uit naar de komende jaren van groei en innovatie, en we zijn blij dat we ons werk samen met onze gemeenschap in Breda kunnen voortzetten.

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

apr 2024

Schippers&VanGucht neemt deel aan CLUB THEATER in Theater De Nieuwe Vorst

Bij Schippers&VanGucht zijn we trots om deel uit te maken van een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen ... Lees meer...

feb 2024

Schippers&VanGucht steunt actie voor de kinderen van Gaza

In een wereld die getekend wordt door conflict, vechten kinderen in oorlogsgebieden voor hun overleven. De situatie in Gaza ... Lees meer...

nov 2023

De Volle Vuilkar in de garage

Na een fascinerende tournee door het land en talloze interactieve workshops op basisscholen, heeft "De Volle Vuilkar" van Schippers&VanGucht ... Lees meer...