Steentje op het BRIK festival - schippersenvangucht.com

Nieuws

Steentje op het BRIK festival

Het Brabants Internationaal Kinderfestival BRIK wordt dit jaar van 5 tot en met 11 juni georganiseerd in Breda. Samen met jeugdgezelschappen Maas, de Stilte en Schippers&VanGucht initieerde BRIK het programma ‘Wordt vervolgd …’. Drie talentvolle makers zijn gekoppeld aan een gezelschap met de opdracht om een productie voor de allerkleinsten te maken. Sietske van Aerde en Charlotte Gillain maakten in samenwerking met Schippers&VanGucht de korte voorstelling: Steentje (3+).

Sietske en Charlotte over Steentje:

Waar gaat ‘Steentje’ over?

Steentje (een ballet), gaat over een steen die plots armen en benen heeft gekregen. Door deze nieuwe vondst, komt hij erachter dat hij virtuoos kan bewegen. Sindsdien oefent hij elke dag stiekem op zijn kamer, in de hoop ooit een groot ballet te dansen.

Wat hopen jullie met je voorstelling teweeg te brengen bij de jonge theaterbezoekers?

Met ‘Steentje (een ballet)’, willen we graag een huiselijke bubbel creëren. De jonge theaterbezoekers en hun ouders worden verwelkomt in de kamer van steentje, daar waar hij zo ijverig zijn pasjes oefent. We hopen dat ze zich kunnen identificeren met steentjes  zoektocht naar beweging en stilstand, iets waar zij ook mee bezig zijn:  het voor het eerst moeten stilzitten in de les, aan tafel of in het theater, bijvoorbeeld.

Wat hebben jullie geleerd van de samenwerking met Schippers&VanGucht?

Van Schippers&VanGucht krijgen we enorm veel vrijheid om onze eigen weg te zoeken. Hierdoor is het maken van steentje echt een speeltuin, en worden we op de juiste momenten bijgestuurd. Ook is er een fijne parallel aangezien zowel Charlotte en Sietske als Jellie en Myriam een duo zijn bestaande uit een vormgever en een speler/maker. Hierdoor begrijpen we elkaar erg snel en is er zelden spraken van onbegrip of miscommunicatie. Een hele vruchtbare en vrije omgeving om mee aan de slag te gaan dus.

Wie zijn Sietske van Aerde en Charlotte Gillain

Sietske heeft zowel een bachelor als een master behaald aan de Academie van Schone Kunsten te Antwerpen bij de afdeling theaterkostuum, en studeert nu schilderkunst. Als masterproef maakte ze de film ‘A 1000 costumes make one hell of a party’ en een bijhorend boek ‘1000 kostuums’. Zowel tekenen als schilderen vormen vaak de rode draad binnenin Sietske haar werk. Charlotte heeft één jaar in Arnhem gestudeerd aan de bachelor Docent Dans. Al snel voelde ze dat ze een groter verlangen had om te maken en als fysieke speler op de vloer te gaan. Vervolgens begon ze aan de Mime opleiding te Amsterdam. Bij mime kan Charlotte zowel haar dansachtergrond als haar verlangen om te spelen en te maken kwijt. In haar eerste jaar maakte ze de solo ‘Ontoen’ waarin ze vanuit het thema onomkeerbaarheid een beeldende/fysieke voorstelling maakte.

BRIK en Wordt vervolgd…

BRIK is het Brabants Internationaal Kinderfestival van 5 tot en met 11 juni 2019 in Breda. Het is de vijfde editie van het festival voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun ouders, dat eerder Stiltefestival heette. Klik HIERvoor het volledige programma. In de ochtend van zaterdag 8 juni zijn de drie schetsen van 20 tot 30 minuten te zien tijdens het programma ‘Wordt vervolgd …’ in het Stiltetheater. De toegang is gratis en het aantal plekken beperkt.
Za 8 juni 2019 / Stiltetheater
10:00-10:30 zzz… bloem hOORt de bij (2+)
11:00-11:30 Vrije vogel (3+)
12:00-12:30 Steentje (3+)

Klik HIER voor info en reserveer op die pagina ook je gratis tickets.

De afbeelding is gemaakt door: Sietske van Aerde[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

apr 2024

Schippers&VanGucht neemt deel aan CLUB THEATER in Theater De Nieuwe Vorst

Bij Schippers&VanGucht zijn we trots om deel uit te maken van een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen ... Lees meer...

apr 2024

Een nieuw hoofdstuk: Schippers&VanGucht is erkend als culturele basisvoorziening

Schippers&VanGucht is verheugd om aan te kondigen dat de gemeente Breda ons heeft erkend als een van de culturele ... Lees meer...

feb 2024

Schippers&VanGucht steunt actie voor de kinderen van Gaza

In een wereld die getekend wordt door conflict, vechten kinderen in oorlogsgebieden voor hun overleven. De situatie in Gaza ... Lees meer...