Schippers&VanGucht steunt actie voor de kinderen van Gaza - schippersenvangucht.com

Nieuws

Schippers&VanGucht steunt actie voor de kinderen van Gaza

In een wereld die getekend wordt door conflict, vechten kinderen in oorlogsgebieden voor hun overleven. De situatie in Gaza is bijzonder hartverscheurend, waar kinderen letterlijk en figuurlijk geen uitweg hebben uit de omstandigheden van geweld, verlies en angst die hen omringen. Ze worden geconfronteerd met de ruĆÆnes van hun huizen, het verlies van naasten en een dagelijkse strijd om te overleven te midden van het geluid van vliegtuigen en bommen. Bijna de helft van de bevolking in Gaza is jonger dan 16 jaar, wat deze tragedie des te schrijnender maakt.

Ondanks deze omstandigheden, zetten theatermakers, zoals het team van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions), hun onmisbare werk voort. Zij bieden een veilige haven waar kinderen hun ervaringen kunnen delen, even kunnen ontsnappen aan hun realiteit, en herinnerd worden aan de onschuld van het kind-zijn. Deze makers, die ondanks persoonlijke tegenslagen zoals het verlies van hun theater en huisvesting, vastberaden blijven om licht te brengen in de duisternis.

Nederlandse podiumkunsten komen in actie voor de kinderen van Gaza

Schippers&VanGucht, als onderdeel van de Nederlandse podiumkunsten, staat volledig achter deze moedige theatermakers. Wij bewonderen hun doorzettingsvermogen en de cruciale rol die zij spelen in het bieden van steun en comfort aan de kinderen van Gaza. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de brede coalitie van gezelschappen, theaters, en individuele makers om onze Palestijnse collega’s te ondersteunen.

Vanaf 19 februari ondernemen wij, samen met vele anderen, acties om deze inzet te ondersteunen en te financieren. Dit omvat een reeks van initiatieven zoals lezingen van Palestijnse theaterstukken, benefietvoorstellingen, en diverse publieksacties, waaronder de mogelijkheid om een maker ’te adopteren’.

 

Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen, waarbij elke gedoneerde euro rechtstreeks zal gaan naar de makers in Gaza en daarmee ten goede komt aan de kinderen die het zo hard nodig hebben.

 

Deze actie, oorspronkelijk gestart vanuit de jeugdpodiumkunst, heeft nu de steun van de gehele sector, inclusief toneel, dans, opera, en muziek. Het is een noodzakelijke stap om niet alleen onze collega’s te steunen, maar vooral de kinderen van Gaza die onze hulp nu meer dan ooit nodig hebben.

Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze belangrijke missie door een bijdrage te leveren. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van deze kinderen.

Scan de QR-code om een donatie te maken en sluit je aan bij ons in deze actie van solidariteit en steun.

We hopen van harte dat je de kinderen van Gaza steunt!

Details: rekeningnummer van de actie is: IBAN NL56 INGB0007228131 – Stichting JJ Theatre Days, Netherlands.

Schippers&VanGucht doneert de opbrengst van de voorstelling De Volle vuilkar op 8 maart op een basisschool in Breda, aan de actie.

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

nov 2023

De Volle Vuilkar in de garage

Na een fascinerende tournee door het land en talloze interactieve workshops op basisscholen, heeft "De Volle Vuilkar" van Schippers&VanGucht ... Lees meer...

nov 2023

STIP Presentatiedag 2023

Klaar voor een energieke maandag op 20 november 2023? Dat is wanneer STIP's bruisende presentatiedag weer losbarst! Een dag ... Lees meer...

nov 2023

Inspiratiedagen Brabant Menu voor onderwijshelden

Leerkrachten, schoolleiders, cultuurcoƶrdinatoren, intermediair, educatiemakers, relaties van Schippers&VanGucht, Brabant Menu enz., kortom alle onderwijshelden zijn van harte welkom! Ben ... Lees meer...