Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel openen 1,5-meter theaterseizoen met voorstelling in reuzenrad - schippersenvangucht.com

Nieuws

Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel openen 1,5-meter theaterseizoen met voorstelling in reuzenrad

Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel slaan de handen ineen en brengen Radman: een unieke en veilige theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot kermisfanaat. In een 18 meter hoog reuzenrad ontdek je met een koptelefoon op je hoofd en toneelkijker in je hand het verhaal van Radman en fluistert hij de geheimen van beneden in je oor. Radman is een urbaan filosofisch sprookje in een gondeltje, uitkijkend over de stad.

Radman is een origineel avontuur voor de hele familie. In september draait het reuzenrad op de stoep van een aantal Brabantse schouwburgen, waaronder in ieder geval Breda, Tilburg en Eindhoven. Samen met een draaimolen en andere theatrale activiteiten vormen ze een bijzondere opening van het nieuwe 1,5 meter theaterseizoen.

ideale samenwerkingspartners

Het Zuidelijk Toneel kwam met het idee van een theaterbeleving in een reuzenrad: coronaproof. Zij vroegen Schippers&VanGucht – vanwege onze vindingrijke theatrale installaties en ongewone publieksopstellingen- om het voorstellingsconcept uit te denken. Twee vliegen in één klap en ideale samenwerkingspartners. Het resultaat: Radman.

Schippers&VanGucht en HZT werkten al eerder samen. In 2018 ging de bijzondere coproductie Warnet in première op Theaterfestival Boulevard. Vanwege de Corona-maatregelen speelt Schippers&VanGucht dit jaar helaas niet met een nieuwe voorstelling op het festival in ’s-Hertogenbosch; de TussenTijdCapsule wordt wel doorontwikkeld en gaat nu op Theaterfestival 2021 in première.

Concept & productie Radman: Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel
Tekst: Gerda Dendooven
Compositie: The Colorist Orchestra

In juni verscheen op Theaterkrant.nl een mooi interview met Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel over Radman. Lees het HIER. 

 

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

jun 2024

Schippers en Van Gucht: Nee tegen de btw-verhoging!

Het nieuwe kabinet wil in 2026 de btw verhogen van 9% naar 21% voor cultuur, media, boeken, horeca en ... Lees meer...

apr 2024

Schippers&VanGucht neemt deel aan CLUB THEATER in Theater De Nieuwe Vorst

Bij Schippers&VanGucht zijn we trots om deel uit te maken van een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen ... Lees meer...

apr 2024

Een nieuw hoofdstuk: Schippers&VanGucht is erkend als culturele basisvoorziening

Schippers&VanGucht is verheugd om aan te kondigen dat de gemeente Breda ons heeft erkend als een van de culturele ... Lees meer...