Nieuwsbrief S&VG - juni - schippersenvangucht.com

Nieuws

Nieuwsbrief S&VG – juni

Beste lezer,

Wij hopen dat je de afgelopen periode gezond bent doorgekomen en weer vooruit kunt kijken. Ook voor Schippers&VanGucht veranderde er veel in korte tijd. Alle schoolvoorstellingen en de theaterfestivals waarop wij het culturele seizoen deze zomer zouden afsluiten werden geannuleerd. Ons credo VERLANGZAAM betekent echter niet dat we stil hebben gezeten. In deze nieuwsbrief vertellen we je daarom met veel plezier over Radman, een nieuwe voorstelling in coproductie met Het Zuidelijk Toneel, in een 18 meter hoog (coronaproof) reuzenrad! Ook geven we een update over de TussenTijdCapsule en vragen we tot slot nogmaals aandacht voor de actie #IKWILWELCULTUUR.

Radman: voorstelling in reuzenrad!

Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel slaan de handen ineen en brengen Radman: een unieke theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot kermisfanaat. In een 18 meter hoog reuzenrad ontdek je met een koptelefoon op je hoofd en toneelkijker in je hand het verhaal van Radman. Een urbaan filosofisch sprookje in een gondeltje, uitkijkend over de stad. Radman is een origineel avontuur voor de hele familie. Samen met een draaimolen en andere theatrale activiteiten vormen ze een bijzondere opening van het nieuwe 1,5 meter theaterseizoen. In september draait het reuzenrad op de stoep van een aantal Brabantse schouwburgen, waaronder in ieder geval:

  • 4 t/m 6 september in Eindhoven
  • 11 t/m 13 september in Breda
  • 18 t/m 20 september in Tilburg

Het Zuidelijk Toneel kwam met het idee van een theaterbeleving in een reuzenrad: coronaproof. Zij vroegen Schippers&VanGucht – vanwege onze vindingrijke theatrale installaties en ongewone publieksopstellingen- om het voorstellingsconcept uit te denken. Twee vliegen in één klap en ideale samenwerkingspartners. Het resultaat: Radman. Schippers&VanGucht en HZT werkten al eerder samen. In 2018 ging de bijzondere coproductie Warnet in première op Theaterfestival Boulevard.

Concept & productie Radman: Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel
Tekst: Gerda Dendooven
Compositie: Kobe Proesmans

TussenTijdCapsule

MolmanBuiten DienstWarnet en De Kantelaar; Schippers&VanGucht gaat al een aantal jaar op rij met een nieuwe voorstelling in première op Theaterfestival Boulevard. Vanwege de Corona-maatregelen gaat het festival in ’s-Hertogenbosch dit jaar helaas niet door. De voorbereidingen voor onze nieuwe productie de TussenTijdCapsule waren al in volle gang en we gaan gewoon door met de ontwikkeling van de installatie. Vandaag is de TussenTijdCapsule opgeleverd en we zijn ontzettend blij met het werk van de bouwers van Einstein Design.

We houden je via onze nieuwsbrief en social media op de hoogte van de voortgang van de TussenTijdCapsule, die nu tijdens Boulevard 2021 in première gaat.

#IKWILWELCULTUUR

De nieuwe coalitie in de provincie Brabant kondigt een afbouw van o.a. cultuursubsidies aan. Wegvallen van provinciale gelden betekent een serieuze bedreiging voor makers, artiesten, festivals, theaters (en al hun bezoekers!), musea en cultuureducatie en -participatie. Het culturele veld sprong massaal op de barricaden en uitte hun ongenoegen via verschillende kanalen. Zo lanceerde Schippers&VanGucht in samenwerking met Florain Verheijen de slogan #ikwilwelcultuur, die breed werd opgepikt door de sector. Daarnaast blokkeerde de vereniging de Kunst van Brabant de entree van het Provinciehuis op een theatrale wijze bij installatie van het nieuwe college.

Tijd voor actie: wat kun jij doen?

We moeten nu onze gezamenlijke stem verheffen. Daar hebben we jullie hard bij nodig.

  • Ondersteun de actie voor het behoud van cultuur in Brabant en teken de PETITIE!
  • Deel onze afbeelding ‘Provinciebestuur Noord-Brabant: verspeel mijn toekomst niet! #IKWILWELCULTUUR’. Download ‘m HIER!
  • Deel onze social media berichten/nieuwsbrief/nieuwsbericht/deze pagina of je eigen statement, video, beeld, brief of hartenkreet via social media met #ikwilwelcultuur en laat je horen!
  • Voeg een #ikwilwelcultuur-kader toe aan je profielfoto op Facebook. Klik op je profielfoto en klik op ‘kader aanpassen’. Je ziet een reeks kaders waar je uit kunt kiezen. Deze staat waarschijnlijk hoog bovenaan. Kom je er niet uit? Mail naar publiciteit@schippersenvangucht.com, we helpen je graag!
  • Er is een speciale website gelanceerd:  #ikwilwelcultuur.nl. Daar vind je veel reacties en opinies, en je kunt er materiaal downloaden om de campagne #ikwilwelcultuur mee uit te dragen.
  • Volg de social media kanalen van #ikwilwelcultuur en deel de berichten! Check Facebook, Instagram, LinkedIn

 

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

jun 2024

Schippers en Van Gucht: Nee tegen de btw-verhoging!

Het nieuwe kabinet wil in 2026 de btw verhogen van 9% naar 21% voor cultuur, media, boeken, horeca en ... Lees meer...

apr 2024

Schippers&VanGucht neemt deel aan CLUB THEATER in Theater De Nieuwe Vorst

Bij Schippers&VanGucht zijn we trots om deel uit te maken van een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen ... Lees meer...

apr 2024

Een nieuw hoofdstuk: Schippers&VanGucht is erkend als culturele basisvoorziening

Schippers&VanGucht is verheugd om aan te kondigen dat de gemeente Breda ons heeft erkend als een van de culturele ... Lees meer...