Goed nieuws: subsidieaanvragen gehonoreerd! - schippersenvangucht.com

Nieuws

Goed nieuws: subsidieaanvragen gehonoreerd!

We zijn ontzettend trots en blij want het Fonds Podiumkunsten heeft vandaag de aanvraag van Schippers&VanGucht in het kader van de Meerjarige subsidieregeling 2021-2024 positief beoordeeld én gehonoreerd! Onze plannen worden als ‘erg prikkelend’ omschreven en positief beoordeeld. Een greep uit de toekenning:

“De commissie vindt dat Schippers&VanGucht een spannende mix van stijlen gebruikt in de producties. Dit resulteert in een aantrekkelijk geheel waarin het beeldend aspect een prominente plek inneemt. Het gezelschap heeft een eigen, innovatieve theatervorm gecreëerd binnen het veld, met een eigen beeldtaal. Het gezelschap voegt volgens de commissie iets wezenlijks toe aan het landschap van het jeugdtheater door de keuze voor bijzondere locaties.”

Scherpe keuzes
Wij leven mee met onze zeer gewaardeerde collega’s die – ondanks een positief advies- buiten de boot vallen. Het budget van het Fonds Podiumkunsten voor de komende periode is met 15,8 miljoen euro gekrompen, deels door het overhevelen van muziekensembles en jeugdgezelschappen naar de culturele basisinfrastructuur (BIS), en deels door een beslissing van de minister van OCW. Dit leidt tot scherpe keuzes: 43 instellingen verliezen hun subsidie en van de 202 aanvragers wordt slechts 39 procent gehonoreerd. Het Fonds Podiumkunsten heeft op 3 augustus jl. alle adviezen gepubliceerd op hun website.

Provincie Noord Brabant en Gemeente Breda
In juni ontving Schippers&VanGucht al het mooie bericht dat onze subsidieaanvraag door Provincie Noord Brabant en Gemeente Breda positief is beoordeeld. “Schippers&vanGucht is on-Nederlands, luchtig en eigenzinnig“, aldus de commissie.

Ook bij deze subsidieronde vielen een groot aandeel collega’s onder de zaaglijn. Het Brabantse cultuur-landschap, dat toch al bedreigd wordt door de aangekondigde bezuinigingen van het nieuwe provinciebestuur, verliest hierdoor nu reeds veel van haar dynamiek. Dat overschaduwt onze blijdschap. Door de manier waarop wij de afgelopen jaren onze plek hebben weten te vinden in de Brabantse culturele infrastructuur, weten we heel zeker dat het geheel altijd meer is dan de som der delen; en dat alle delen afzonderlijk onmisbare bouwstenen zijn.

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

feb 2024

Schippers&VanGucht steunt actie voor de kinderen van Gaza

In een wereld die getekend wordt door conflict, vechten kinderen in oorlogsgebieden voor hun overleven. De situatie in Gaza ... Lees meer...

nov 2023

De Volle Vuilkar in de garage

Na een fascinerende tournee door het land en talloze interactieve workshops op basisscholen, heeft "De Volle Vuilkar" van Schippers&VanGucht ... Lees meer...

nov 2023

STIP Presentatiedag 2023

Klaar voor een energieke maandag op 20 november 2023? Dat is wanneer STIP's bruisende presentatiedag weer losbarst! Een dag ... Lees meer...