De Volle Vuilkar (7+) in premiere tijdens Festival Boulevard 4 -14 augustus 2022 - schippersenvangucht.com

Nieuws

De Volle Vuilkar (7+) in premiere tijdens Festival Boulevard 4 -14 augustus 2022

Schippers&VanGucht presenteert op Theaterfestival Boulevard te ’s-Hertogenbosch de voorstelling De Volle Vuilkar.

Twee vuilnismannen stouwen de laadbak goed vol. Knopje indrukken, wachten: klaar. Zo. Alle volwassenen en kinderen zijn in de buik van de vuilniswagen beland. Maar daarbinnen blijken ze niet het enige te zijn dat is weggegooid. Tussen de rommel horen ze stemmen, sommige dingen willen spreken.

De Volle Vuilkar is een waanzinnige expeditie. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn.

De tekst is van Abdelkader Benali. Een citaat: “Om jou te zien moet ik mezelf zijn | Maar mezelf ben ik niet zonder jou.

Inspiratie voor De Volle Vuilkar vonden Schippers&VanGucht in een citaat van schrijver Samuel Beckett: “Dear incomprehension, it’s thanks to you I’ll be myself, in the end.” Oftewel: “Beste onbegrip, het is dankzij jou dat ik uiteindelijk mezelf zal zijn.

Schippers&VanGucht maakt theatervoorstellingen voor zowel jong als oud, waarin tijd, houdbaarheid en generaties een grote rol spelen. Eerder stonden ze met de drukbezochte voorstellingen Molman, Warnet, De Kantelaar en TussenTijdCapsule op Boulevard.

Let op: De voorstelling speelt zich af in een kleine ruimte, daarom is deze voor mensen met claustrofobie wat minder geschikt. Daarnaast maakt de voorstelling gebruik van rook. 

 

Locatie en kaartverkoop

Voor meer informatie over de voorstelling en speellijst klik HIER.