Voorstelling ‘De Kantelaar’ voor het eerst te bewonderen in België! - schippersenvangucht.com

Nieuws

Voorstelling ‘De Kantelaar’ voor het eerst te bewonderen in België!

In de voorjaarsvakantie staat Schippers&VanGucht met De Kantelaar op het Krokusfestival in Hasselt. De voorstelling beleeft tijdens het festival haar Belgische première, want De Kantelaar is nog niet eerder te zien geweest in België. De theatrale installatie die je doet schommelen speelt van zaterdag 22 t/m dinsdag 25 februari, met elke dag een voorstelling om 14.00 en 16.30 uur.

De Kantelaar

Je weet 1 ding zeker. Er klopt iets niet. Er komt een gevoel in je op dat je nog niet eerder hebt gehad. En het is een heel zeker gevoel. Heel duidelijk. En het houdt ook aan. Waarom moet ik van alles? Waarom is het zo zeker dat ik precies zo ga worden als alle andere mensen? Je gaat met de kop in de wind. Op zoek naar zuurstof. Naar dat andere. Op een dag zegt Eva tegen haar ouders dat ze op haar kamer blijft. Vanuit daar gaat ze de wereld verkennen en kijken wat belangrijk en onbelangrijk is. Zonder invloed van buitenaf. Zelf uitzoeken. Ze noemen haar eerst eigenwijs. Dan vinden ze haar raar. En uiteindelijk laten ze Eva met rust. En dan… dan kan het grote denken en zoeken beginnen!

De voorstelling is voor iedereen. Want iedereen realiseert zich op een dag dat er iets niet klopt en dat het anders moet. De Kantelaar is een theatrale installatie van Schippers&VanGucht die je doet schommelen om je gedachten de vrije loop te laten. Deze keer aangevuld met de rondzwierende gedachtenkronkels van Hans Sibbel. Linksom of rechtsom, met welke blik je ook kijkt en hoe je de wereld ook op zijn kop zet: kun je het perspectief keren?

Pas op: DE KANTELAAR is niet geschikt voor onbuigzame geesten en betweters met risicomijdend gedrag.

“Hans Sibbel schreef een rake en meeslepende tekst. Het krappe, hoge podium waarop Meijering zich beweegt is een prachtvondst. Maar het overtuigendst zijn haar felle uitvallen tegen vooringenomenheid, zekerheden en gelijkhebbers. Haar spel is een pakkend pleidooi voor het behoud van het kind in onszelf.” (Brabants Dagblad)

Krokusfestival

Het Krokusfestival is een internationaal kunstenfestival voor jong publiek en staat voor fantasie, emotie en avontuur. kijken, luisteren en doen gaan hand in hand. Het vindt plaats van woensdag 19 t/m donderdag 27 februari met Cultuurcentrum Hasselt als het kloppende festivalhart. Meer informatie en kaartverkoop: www.krokusfestival.be.

Deel dit bericht op:

Ander nieuws

jun 2024

 Nieuw theaterwerk: EENIEDEREEN 

EEN IEDER EEN 'Eén blik kan al voldoende zijn' Wij van Schippers&VanGucht zijn trots om onze nieuwste installatie, EENIEDEREEN, ... Lees meer...

jun 2024

Schippers en Van Gucht: Nee tegen de btw-verhoging!

Het nieuwe kabinet wil in 2026 de btw verhogen van 9% naar 21% voor cultuur, media, boeken, horeca en ... Lees meer...

apr 2024

Schippers&VanGucht neemt deel aan CLUB THEATER in Theater De Nieuwe Vorst

Bij Schippers&VanGucht zijn we trots om deel uit te maken van een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen ... Lees meer...