Waterwolf - schippersenvangucht.com

Waterwolf

Een natte en spannende muziektheatervoorstelling

een dijk met gaten is geen dijk

In Polderland staat een huis. Aan zee. Tenminste bijna. Bijna aan zee. Tussen het huis en de zee ligt een grote, dikke dijk. Zo zie je de zee niet. Je hoort hem alleen.
In dat huis woont een man. Hij heeft die dijk gebouwd, die grote dikke dijk. En hij houdt hem in de gaten. Tenminste: hij let er goed op, gaten heeft hij liever niet. Want een dijk met gaten is geen dijk.

Waterwolf

De vrouw van die man is na een storm aan komen waaien. Dat vond die man wel fijn. Hun kind is een bijzonder joch. Zijn benen lijken op die van een kikker. Als hij het water zou kennen, zou hij er zo induiken. Maar hij mag die dijk niet op, want zijn vader is doodsbang voor water. En zijn moeder? Die kent alle waterliedjes, maar ze zingt ze meestal stiekem. Op een pikdonkere nacht duikt de Waterwolf op. Die neemt een hele zware storm meeā€¦

waterwolf4
waterwolf1

Een natte en spannende muziektheatervoorstelling

Waterwolf was een natte en spannende muziektheatervoorstelling vanaf zes jaar, over angst en liefde voor water.In waterwolf kwamen een film, een dijk van een zangeres, een ijsblokjesorgel, een druppelaar en een stel poppen samen in een onnavolgbare waterdroom.

Concept Herman Van Baar en Schippers&VanGucht regie Jellie Schippers tekst Herman Van Baar scenografie Myriam Van Gucht spel Marielle Woltring, Herman Van Baar muziek Martin Franken video Douwe Dijkstra