Radman

Hoe kun je theater maken binnen alle anderhalvemeterrestricties? Bijvoorbeeld door een voorstelling zónder performers te maken. In een reuzenrad. Van achttien meter hoog.

Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel slaan de handen ineen en brengen Radman: een unieke en veilige theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot kermisfanaat. In een 18 meter hoog reuzenrad ontdek je met een koptelefoon op je hoofd en toneelkijker in je hand het verhaal van Radman en fluistert hij de geheimen van beneden in je oor. Radman is een urbaan filosofisch sprookje in een gondeltje, uitkijkend over de stad.

Origineel avontuur voor de hele familie

Radman is een origineel avontuur voor de hele familie. Samen met een draaimolen en andere theatrale activiteiten vormen ze een bijzondere opening van het nieuwe 1,5 meter theaterseizoen. In september draait het reuzenrad op de stoep van een aantal Brabantse schouwburgen, waaronder in ieder geval:

  • 4 t/m 6 september in Eindhoven
  • 11 t/m 13 september in Breda
  • 18 t/m 20 september in Tilburg
Dak chasse
Reuzenrad-radman (1)

Ideale samenwerkingspartners

Het Zuidelijk Toneel kwam met het idee van een theaterbeleving in een reuzenrad: coronaproof. Zij vroegen Schippers&VanGucht – vanwege onze vindingrijke theatrale installaties en ongewone publieksopstellingen- om het voorstellingsconcept uit te denken. Twee vliegen in één klap en ideale samenwerkingspartners. Het resultaat: Radman.

Schippers&VanGucht en HZT werkten al eerder samen. In 2018 ging de bijzondere coproductie Warnet in première op Theaterfestival Boulevard. Vanwege de Corona-maatregelen speelt Schippers&VanGucht dit jaar helaas niet met een nieuwe voorstelling op het festival in ’s-Hertogenbosch; de TussenTijdCapsule wordt wel doorontwikkeld en gaat nu op Theaterfestival 2021 in première.

Interview

In juni verscheen op Theaterkrant.nl een mooi interview met Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel over Radman. Lees het HIER. 

Concept & productie Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel
Tekst Gerda Dendooven
Compositie The Colorist Orchestra