MENU

nieuws

05
jun

Support het BrabantMenu en teken het manifest!

Vind jij ook dat álle basisschoolleerlingen in Brabant in aanraking moeten komen met kwalitatief voorstellingsbezoek? Support het BrabantMenu! 

Sinds de verzelfstandiging van KunstSelect, een kunstmenu voor Brabantse scholen van Kunstbalie, hebben de vier grootste professionele gezelschappen van Brabant; Theater Artemis, philharmonie zuidnederland, De Stilte en Schippers&VanGucht, de handen ineen geslagen om verschraling van het professionele podiumkunstenaanbod voor scholen tegen te gaan. Wij brengen gezamenlijk ons aanbod onder de aandacht bij primair onderwijs. Zo voerden we zelf het gesprek met werkgroepen en intermediairs en zochten naar geschikte zalen en locaties.

In seizoen 2016/2017 bereikten we gezamenlijk 10.000 Brabantse kinderen, komend seizoen zijn dat er al 15.000. Om de plannen nog beter uit te kunnen rollen en verder te ontwikkelen en zo nóg meer kinderen toegang te geven tot professionele podiumkunsten pitchen de partners uit het Brabant Menu op 13 juni 2018 om 14.30 uur hun plannen voor de jury van de impulsgeldenregeling. De pitch vindt plaats bij Kunstloc, Spoorlaan 21 i-k te Tilburg. (op loopafstand van Tilburg Centraal Station).

Draag jij kunsteducatie voor het primair onderwijs een warm hart toe? Support ons door:
HIER het manifest te ondertekenen
- Like ons Facebook- of Instagrambericht 
- Stuur een mail naar info@brabantmenu.nl

Meer informatie via: www.brabantmenu.nl

BEKIJK HIER DE PROMO

30
mei

LA Breda zoekt vrijwilligers

Op 29, 30 juni en 1 juli kun je jezelf onderdompelen in dit verrassende festival in de Belcrum boordevol voorstellingen variërend van theater, circus, muziek, dans, visuele kunst en nog veel meer. Festival LA Breda vindt plaats in allerlei loodsen en bijzondere plekken rondom het industriële KlaversJansen-terrein. Schippers&VanGucht staat op LA Breda met de gloednieuwe voorstelling Warnet

Zonder vrijwilligers geen LA Breda. Samen maken we deze editie tot een succes! LA Breda is op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. 

In ruil voor jouw inzet krijg je het volgende terug:
- Een origineel LA Breda crew-shirt
- Lunch/diner tijdens het festival (afhankelijk van je dienst)
- Consumptiebonnen (2 per dienst van 4 uur)
- 1 passe-partout voor het festival op een dag naar keuze
- Een diepe buiging van de festival LA Breda-organisatie : ) 

Daarnaast heb je de unieke mogelijkheid om LA Breda zowel voor als achter de schermen mee te maken.

Ben je minimaal één dagdeel beschikbaar op 29, 30 juni en 1 juli? (Bouw/breekploeg: indien mogelijk ook 1 dag voor en na het festival). Meld je dan aan via Moniek van Vugt (vrijwilligersbegeleider LA Breda) via vrijwilligers@labreda.nl o.v.v. het aantal dagen en dagdelen dat je beschikbaar bent. 

Ps. Op dinsdag 12 juni om 19.30 uur staat er een vrijwilligersavond gepland, dus fijn als je daar ook bij kunt zijn! 

Meer informatie: www.labreda.nl

LA Breda komt tot stand met medewerking van: AKV | St. Joost, Atelier Lian Verhoeven, BredaPhoto, Chassé Cinema, Dansnest, Dock Zuid, Dundas Produkties, Electron, Klaarlicht, Nieuwe Veste, Phoenix Poppodium, Playgrounds, Schippers&VanGucht, SOAB, STEK, Stichting Prisma, SBK, Theaterwerkplaats Tiuri, 39Graden, LA Breda wordt geproduceerd door Podium Bloos. 

   

25
apr

Janne Desmet wint Zilveren Krekel!

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft de eerste Zilveren Krekels bekendgemaakt en wij hebben reuze spannend nieuws! In de categorie ‘Meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater’ ontvangt actrice Janne Desmet een Zilveren Krekel 2018 voor haar performance in onze voorstelling ‘Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten (8+)’!!(coproductie Schippers&VanGucht/HETPALEIS)

De jury over Janne: “In Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten levert Janne Desmet (met regie van Jellie Schippers en in het geweldig troosteloze decor van Myriam van Gucht) een ongekende prestatie die de jeugdtheaterjury van de sokken blies. Krachtig acteerwerk van het hoogste niveau onder een huilende boom op een speelvlak dat steeds natter wordt.”

Op zondag 16 september ontvangen de genomineerden tijdens de Jeugdtheatermiddag van het Nederlands Theater Festival in De Krakeling hun Zilveren Krekel. Het festival wordt afgesloten met het Gala van het Nederlands Theater waar de Gouden Krekel 2018 voor de meest indrukwekkende productie en de meest indrukwekkende podiumprestatie wordt uitgereikt. Janne heeft dus een Zilveren Krekel in de pocket, maar kan er nog een Gouden Krekel van maken!

Wij zijn onwijs trots op Janne Desmet! Gefeliciteerd!

Lees HIER het volledige persbericht van de VSCD. 

Pagina's

all rights reserved 2018

schippers&vangucht