MENU

Schippers&VanGucht

Schippers&VanGucht is de naam van het makersduo Jellie Schippers (regisseur) en Myriam Van Gucht (scenograaf). Sinds 2007 maken ze samen (jeugd)theatervoorstellingen zoals “Spinder” (Het Lab/De Krakeling), “Smoor en Vogeline” (Generale Oost), “Solveig” en “De onnoembaren” (allebei het Oerol Festival), “De gedaanteverwisseling” (Noortje Licht/Schippers&VanGucht), “Bloed” (Dox), “Waterwolf” (Tafel van Vijf), “Huis” (Het Filiaal,/Schippers&VanGucht Utrecht) en “MIJN FAUST” (Schippers&VanGucht i.s.m. productiehuis Oost-Nederland (ON), Stadsgehoorzaal Kampen en HETPALEIS). In september 2012 wonnen zij met hun voorstelling “Huis” de jeugdtheaterprijs de Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie. Voor HETPALEIS maakten ze in 2009 de locatievoorstelling “Bumpers” en in het seizoen 2013 – 2014 Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten. In 2013 ontvingen Schippers&VanGucht het Wim Bary Stipendium van het Prins Bernard Cultuurfonds voor hun veelbelovend oeuvre.

Jellie Schippers is daarnaast freelance regisseur en werkt sinds 2011 als theaterdocent in De Stal van HETPALEIS en is een van de grondleggers van theaterwerkplaats NEST.
Myriam Van Gucht is daarnaast freelance kostuumontwerpster. In HETPALEIS ontwierp ze kostuums bij verschillende voorstellingen van Dimitri Leue zoals “Armandus de Zoveelste”, het tweeluik rond de dodo, en “Wiejoow”. Voor WALPURGIS ontwierp ze de kostuums  voor o.a. “Prinses Turandot”,“Stom Paard”, “volgend jaar uwen kop” e.a. .Als ontwerper werkt ze ook regelmatig samen met regisseur Michael De Cock. Sinds 2010 werkt ze als docent bij de masterclass van de afdeling kostuumontwerpen in de Koninklijke Academie in Antwerpen.

Wil je graag op de hoogte blijven van de voorstellingen en projecten van Schippers&Van Gucht? 
- Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief: AANMELDEN  
- Volg ons op FACEBOOK
- Volg ons op INSTAGRAM

jellie schippers

Jellie studeert als theaterdocent af aan ArtEZ Hogeschool voor Kunsten en volgt daarna de studie Theaterdramaturgie aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen werkt ze bij als regie-assistente van o.a. Alize Zandwijk en Guy Cassiers bij het Ro Theater. Hier maakte ze kennis met Myriam Van Gucht, die samenwerking is sinds een aantal jaren bestendigd in de stichting Schippers&VanGucht. Daarnaast regisseert Jellie bij o.a. Generale Oost, HETLAB , Tryater en Productiehuis Oost Nederland. Naast haar werk als theatermaker bij Schippers&VanGucht werkt ze bij HETPALEIS als theaterdocent. Tevens is ze artistiek leider van jongeren theaterwerkplaats NEST in Antwerpen.

myriam van gucht

Myriam Van Gucht volgde na haar opleiding toneelkostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de opleiding scenografie aan het Institut del Teatre in Barcelona. Ze maakte deze opleiding af aan de Academie in Maastricht. Voor ze als freelance decor- en kostuum- ontwerpster begon te werken, was ze van 2001 tot 2006 vaste rekwisiteur bij het Ro Theater in Rotterdam. Hier maakte ze kennis met theatermaakster Jellie Schippers en die samenwerking is sinds een aantal jaren bestendigd in de stichting Schippers&VanGucht. Buiten de werkzaamheden als maker / scenograaf werkt ze als freelance kostuumontwerper voor  regisseurs als Dimitri Leue, Michael De Cock, Judith Vindevogel e.a. Sinds 2010 werkt ze als docent bij de masterclass van de afdeling toneelkostuumontwerpen in de Koninklijke academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. 

Joanne Mensert - Creatief Producent

Joanne Mensert (Delft, 1982) voltooide de master Theaterdramaturgie en Kunstbeleid en -management in 2007. Sindsdien combineert zij haar inhoudelijke denkkracht met  zakelijk/organisatorische kwaliteiten in de theaterpraktijk. Zij werkte als productieleider en (assistent) zakelijk leider bij o.a. mugmetdegoudentand, Judith Hofland en Stichting Jan Vos. In 2018 komt zij de gelederen van Schippers&VanGucht versterken als creatief producent.

Dorine Cremers - Zakelijk Leider

Dorine Cremers werkt sinds 1990 in het theater; als dramaturg bij Toneelgroep de Trust, als artistiek directeur van Theaterwerkplaats Generale Oost en in diverse functies op het snijvlak van dramaturgie en artistieke/zakelijke leiding. Daarnaast is ze adviseur verbonden aan verschillende fondsen en adviescommissies in de podiumkunsten. Sinds 2014 zet ze zich in voor Schippers&VanGucht als dramaturg en zakelijk leider.

Annemarie Hoogeveen - Marketing & Publiciteit

Annemarie Hoogeveen voltooide haar studie Media en Entertainment Management in 2012. Na een stage bij Joop van den Ende Theaterproducties was ze verkocht en heeft ze geen afscheid meer genomen van de culturele sector. Ze staat liever niet zelf op het podium, maar helpt wel graag anderen om te shinen. Zo verzorgde Annemarie een aantal jaar de marketing en publiciteit voor het theater, filmhuis en festivals van Aan de Slinger te Houten. Eind 2016 heeft ze ‘ViA Annemarie’ opgericht en voert ze werkzaamheden uit voor verschillende culturele organisaties. In augustus 2017 is Annemarie gestart bij Schippers&VanGucht en verzorgt ze met veel enthousiasme de marketing en publiciteit.

Juup Luijten - Educatiemaker

Sinds 2008 houdt Juup Luijten (1992) zich bezig met het maken van beeldend theater. Juup beperkt zich niet tot uitvoeringen met professionals. Hij werkt ook met amateurs, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking. In zijn werk gaat Juup op zoek naar de relatie tussen verbeelding en verwoording. Zijn werk is daadkrachtig, zet aan tot denken en de gevonden relaties zorgen dat er een dialoog ontstaat. Beelden lossen op in de zinnen waar woorden zich in schuilhouden. Het lijkt een andere taal met teksten uit een andere wereld: een wereld van 'gebroken taal'. Verwarrend en aandachtig ineen. Naast educatiemaker bij Schippers&VanGucht is Juup als maker verbonden aan diverse organisaties op het snijvlak van kunst en cultuureducatie en -participatie.

 

all rights reserved 2019

schippers&vangucht