MENU

De Kantelaar

Je bent 11 (of je was het ooit) en je weet 1 ding zeker. Er klopt iets niet. Er komt een gevoel in je op wat je nog niet eerder hebt gehad. En het is een heel zeker gevoel. Heel duidelijk. En het houdt ook aan. Waarom moet ik van alles? Waarom is het zo zeker dat ik precies zo ga worden als alle andere mensen? Je gaat met de kop in de wind. Op zoek naar zuurstof. Naar dat andere. 

Ga op reis met de 11-jarige Eva. Op een dag zegt ze tegen haar ouders dat ze op haar kamer blijft. Vanuit daar gaat ze de wereld verkennen en kijken wat belangrijk en onbelangrijk is. Zonder invloed van buitenaf. Zelf uitzoeken. Ze noemen haar eerst eigenwijs. Dan vinden ze haar raar. En uiteindelijk laten ze Eva met rust. En dan… dan kan het grote denken en zoeken beginnen! 

De Kantelaar is een voorstelling voor iedereen. Want iedereen, of je nu al 11 bent of veel ouder, realiseert zich op een dag dat er iets niet klopt en dat het anders moet. De Kantelaar is een nieuwe theatrale installatie van Schippers&VanGucht die je doet schommelen om je gedachten de vrije loop te laten. Deze keer aangevuld met de rondzwierende gedachtenkronkels van Hans Sibbel. Linksom of rechtsom, met welke blik je ook kijkt en hoe je de wereld ook op zijn kop zet: kun je het perspectief keren?

De Kantelaar is een voorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar en gaat in 2019 in première tijdens Theaterfestival Boulevard.

concept Schippers&VanGucht regie Jellie Schippers decor/kostuum/beeld Myriam Van Gucht spel Eva Meijering tekst Hans Sibbel (LEBBIS) compositie Joeri Cnapelinckx lichtontwerp Emile van Gils techniek Simon van Beek, Mathijs Geraerts decorbouw Vorm&Decor productieleiding Joanne Mensert educatiemaker Juup Luijten zakelijke leiding Dorine Cremers PR/marketing Annemarie Hoogeveen campagnebeeld © Wannes Cré

agenda

all rights reserved 2019

schippers&vangucht