MENU

BRABANT MENU

Exclusief aanbod voor scholen, werkgroepen en marktplaatsen uit Noord-Brabant

BRABANT MENU
Schippers&VanGucht, Artemis, De Stilte en Philharmonie Zuidnederland, de Brabantse gezelschappen die voorstellingen en projecten organiseren voor de jeugd hebben de handen ineen geslagen en presenteren voor werkgroepen en marktplaatsen voor cultuureducatie in de provincie Noord-Brabant het BRABANT MENU. Download hier het ondernemingsplan. 

Langdurige relaties met het onderwijs in de eigen regio
Het BRABANT MENU is een kunstmenu dat voorstellingsbezoek voor kinderen in het primair onderwijs in Noord-Brabant garandeert. In het schooljaar 2017/2018 bereikt het BRABANT MENU al ruim 10.000 kinderen in Noord-Brabant! Samen willen wij graag zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met Brabantse podiumkunsten. Het BRABANT MENU speelt in op de verzelfstandiging van KunstSelect van Kunstbalie. De opzet is eenvoudig: gezelschappen, scholen en werkgroepen gaan twee jaar de samenwerking aan. Er worden per schooljaar minimaal twee voorstellingen van de Brabantse gezelschappen gepresenteerd voor twee duo-leerjaren. Het aanbod is gevarieerd: theater, dans, muziek of een combinatie, op school, locatie of in het theater. 

Kosten
Door de vraag van scholen te combineren blijft het aanbod ook betaalbaar. Het BRABANT MENU is af te nemen voor € 7,50 per leerling. Dat is inclusief lesmateriaal dat is toegesneden op  de competenties en gedragsindicatoren uit de Cultuurloper en exclusief eventuele zaalhuur/locatiekosten en vervoerskosten van leerlingen. 

Aanbod
In het schooljaar 2018-2019 biedt Schippers&VanGucht de voorstellingen Held op SokkenDe Vervelende Bus en Radio Walvis aan. Er wordt gespeeld op school (in de klas of in de gymzaal). We zorgen altijd voor aanvullend educatief materiaal bij de voorstelling. Hiermee nodigen we de kinderen en de leerkrachten uit om zich voor te bereiden op het bezoek en om er achteraf op te reflecteren. Ook zijn er voorstellingen en projecten te boeken van De Stilte, Philharmonie Zuidnederland en Artemis.

Klunky
Klunky is de online omgeving voor leerlingen om met (interactief) lesmateriaal aan de slag te gaan bij de projecten van KunstSelect. Leerkrachten bekijken in het lerarengedeelte hoe het project in elkaar steekt en hoe andere scholen met het project hebben gewerkt. Ook zijn hier de handleidingen en aanvullend lesmateriaal te vinden van o.a. De Vervelende Bus

Meer informatie of een afspraak maken? Bezoek de website en/of neem contact op via info@brabantmenu.nl

download

all rights reserved 2019

schippers&vangucht