MENU

BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT

Verandering is voor veel mensen vaak ontzettend eng. Liever blijven we lekker binnen onze comfortzone en riskeren we geen onzekere situaties en klotsende oksels. Maar om de wereld een stukje mooier te maken, is verandering juist noodzakelijk. Ter gelegenheid van Cultuurnacht Breda maakt theatermaker Juup Luijten in samenwerking met Schippers&VanGucht de voorstelling 'BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT’. De productie is een praktijkcursus veranderingsbereidheid voor volwassenen, samengesteld door dertienjarigen uit Breda, dé deskundigen in verandering. Ben, word of was je dertien jaar en ben je niet bang voor een eigen mening? Dan is Juup op zoek naar jou!

Waarom dertienjarigen?
Jij als dertienjarige krijgt behoorlijk wat veranderingen voor de kiezen. Nieuwe school met nieuwe klasgenoten, leraren en ineens bakken met huiswerk. Hoe kan het dat dertienjarigen zich zo makkelijk aanpassen en er zo relaxt mee omgaan? Juup is razend benieuwd hoe jij omgaat met alle veranderingen, waar je tegenaan loopt en hoe jij denkt over belangrijke onderwerpen zoals de opwarming van de aarde, de plastic soep, het eten van vlees en de verkeersdrukte. Juup gaat met de dertienjarigen in gesprek, er wordt gediscussieerd over de onderwerpen en samen bedenken jullie toffe acties die wel eens het verschil kunnen maken. Uiteindelijk zijn al jullie uitspraken en meningen de basis van de praktijkcursus voor volwassenen 'BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT’. De productie wordt tijdens de Cultuurnacht Breda op zaterdag 26 januari opgevoerd in de grote hal van skatepark PIER15 en daar zijn zowel de dertienjarigen als volwassenen meer dan welkom!

Oproep
Ben, word of was je dit schooljaar dertien, of ken je iemand die dertien is en graag mee zou willen werken aan de productie? Geef je dan op voor één of meerdere van de gezellige praktijkdagen. De praktijkdagen zijn op zondag 4, 11 en 18 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Makerslab van Electron, Speelhuislaan 171in Breda. Neem vooral vrienden, vriendinnen en klasgenoten mee! Inloop is gratis. Mail voor vragen of aanmelden naar productie@schippersenvangucht.com.

Repetitiedagen
Tijdens de repetitiedagen wordt het materiaal/onderwerpen/acties die bij de praktijkdagen zijn verzameld verwerkt tot 'BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT', de praktijkcursus veranderingsbereidheid voor volwassenen. Dertienjarigen kunnen zich ook aanmelden voor de repetitiedagen om zo samen vorm te geven aan het project dat op 26 januari wordt uitgevoerd. De repetitiedagen zijn op: zo 9 dec, do 27 dec, vr 28 dec, vr 4 jan, zo 6 jan, zo 13 jan en zo 20 jan van 10.00 tot 13.00 uur bij Pier15. Het is niet noodzakelijk om alle repetitiedagen aanwezig te zijn (wel gezellig natuurlijk!). 

Wat hoopt Juup Luijten teweeg te brengen?
Naar aanleiding van de praktijkcursus wil Juup Luijten de volwassenen met hun neus op de feiten drukken en dus de maatschappij tot verandering aanzetten. “Al te lang wijzen we met een beschuldigende vinger naar onze voorouders met betrekking tot niet genomen verantwoordelijkheden ten aanzien van het milieu. Onder het motto Never look back hopen we dit voor eens en voor altijd achter ons te laten. We erven de wereld niet van onze ouders, maar lenen de wereld van onze kinderen. Het klinkt als een utopie, een onhaalbare grote jongensdroom, maar waarom zou het niet kunnen?”

Check hier de trailer: https://youtu.be/HHNEvLt5Tiw

 

download
agenda

all rights reserved 2019

schippers&vangucht

X
26
jan
2019

BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT

18:00

Juup Luijten creëert samen met een groep dertienjarigen uit Breda 'BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT'. 

NL
09 tot 20
dec tot jan
2018 tot 2019

BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT

10:00

zo 9 dec, do 27 dec, vr 28 dec, vr 4 jan, zo 6 jan, zo 13 jan en zo 20 jan van 10.00 tot 13.00 uur bij Pier15. 

NL
18
nov
2018

BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT

10:00

3e Praktijkdag in het Makerslab van Electron, Belcrumweg 19 in Breda. 

NL
11
nov
2018

BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT

10:00

2e Praktijkdag in het Makerslab van Electron, Belcrumweg 19 in Breda. 

NL
04
nov
2018

BOEIEND, MAAR HET IS NIET IETS WAT ME INTERESSEERT

10:00

1e Praktijkdag in het Makerslab van Electron, Belcrumweg 19 in Breda. 

NL