De TussenTijdCapsule - schippersenvangucht.com

De TussenTijdCapsule

‘Grote mensen zijn niet alleen maar slimmer, ze verliezen ook veel terwijl ze groter worden.’
(Eva, 11 jaar, over volwassenen)

Nieuwsgierig wat jij onderweg naar de volwassenheid verloren bent?

Herinner jij je nog hoe spannend het is om in iets onbekends te klimmen en een beetje te verdwalen? In de TussenTijdCapsule hopen we -met de hulp van onze kleine compagnons- een raam open te zetten in je geheugen.

Ergens tussen hier en de toekomst, tussen heden en verleden, tussen toen en net, ligt de TussenTijd. Een scheur in de muur, een hink-stap-sprong in de tijd. Omdat sommige dingen niet netjes op chronologische volgorde gebeuren, maar naast elkaar kunnen bestaan. Jij bent je ik nu, maar ook je ik van toen ooit, en de ik die je later wordt. Door in de TussenTijdCapsule te stappen begrijp je vast wat we bedoelen. Laat je door de tijdreizigers van Schippers & Van Gucht begeleiden in de trip van je leven. Geen zorgen, je zult verdwalen.

Wat is de TussenTijdCapsule

De TussenTijdCapsule is een kubus van 3,60m x 3,60m x 3,60m met drie verdiepingen en betreed je samen, een volwassene en een kind. Je klautert via een laddertje naar de ingang, en eenmaal binnen word je door vele Kleine Meesters op kleine verdiepingen door de verbindingsmachine heen begeleid. Hier zijn kinderen als vissen in het water en kruipen volwassenen onhandig rond. Je hebt een kind nodig om je door de gangen van de installatie te leiden en je te helpen herinneren hoe je dat ook alweer deed: ontdekken.

‘De TussenTijdCapsule is een verbindingsmachine.’

Credits

Concept Schippers&VanGucht
Video Wannes Cré
Sounddesign Joeri Cnapelinckx
Showcontrol Daan Hazendonk
Performers Charles Pas, Bodine Sutorius, Dwayne Toemere, Mustaf Ahmeti, Karolien Verlinden, Myra Bodian
Bouw TussenTijdCapsule  Einstein Design
Productieleiding Joanne Mensert
Zakelijke leiding Dorine Cremers
Campagnebeeld  & teaser © Wannes Cré
Teaser ‘making off’ Cleo Julia Mullis

Recensies

Florian, 7 jaar, jurylid Podiumkids

De eerste ladder opklimmen was echt heel cool. Als je erin gaat, is het iets anders dan je verwacht. Nog veel leuker. Je kruipt door de voorstelling heen en soms kon ik ook een beetje lopen. Onderweg kwamen we telkens dezelfde acteur tegen. Dat was spannend en grappig tegelijk. Aan het einde mag je dan ook echt van de glijbaan af en dan weer lekker op de stoeltjes gaan zitten.

Ik mocht eerst met mama, toen ging mama nog twee keer met mijn broer en zus. En toen…. Had ik gevraagd of ik nog een keer mocht omdat ik van de jury ben en dat mocht. Ik vond het echt zo leuk. Ik raad het echt iedereen aan om ernaartoe te gaan. Mijn mama en grote broer en grote zus vonden het ook echt heel erg leuk.

Lees hier de gehele recensie van Florian

Kaylinn, 10 jaar, jurylid Podiumkids

De tussentijdcapsule is heel leuk ook als je al 10 jaar bent.

Ik vond het heel leuk en bijzonder, omdat je ook echt heel veel doet. Je gaat echt op ontdekkingstocht samen met je ouders. Het is niet zoals een “gewone” theatervoorstelling. Het was gezellig om het samen met papa te doen, maar ook fijn, want soms zitten er spannende dingen in.

Het had van mij wel nog wat langer mogen duren. Ik ben daarom nog een tweede keer gegaan en dan was het toch weer net even anders!

Lees hier de gehele recensie van Kaylinn.

De TussenTijdCapsule is een voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar en ging in augustus 2021 in première op Theaterfestival Boulevard te ‘s-Hertogenbosch.

Pas op: niet geschikt voor mensen met claustrofobie, angst om infantiel te blijven of te worden, chromofobie, chronofobie, microfobie, pedofobie.