TussenTijdCapsule - schippersenvangucht.com

TussenTijdCapsule

‘Grote mensen zijn niet alleen maar slimmer, ze verliezen ook veel terwijl ze groter worden.’

(Eva, 11 jaar, over volwassenen)

Nieuwsgierig wat jij onderweg naar de volwassenheid verloren bent?

Herinner jij je nog hoe spannend het is om in iets onbekends te klimmen en een beetje te verdwalen? In de TussenTijdCapsule hopen we -met de hulp van onze kleine compagnons- een raam open te zetten in je geheugen.

Ergens tussen hier en de toekomst, tussen heden en verleden, tussen toen en net, ligt de TussenTijd. Een scheur in de muur, een hink-stap-sprong in de tijd. Omdat sommige dingen niet netjes op chronologische volgorde gebeuren, maar naast elkaar kunnen bestaan. Jij bent je ik nu, maar ook je ik van toen ooit, en de ik die je later wordt. Door in de TussenTijdCapsule te stappen begrijp je vast wat we bedoelen. Laat je door de tijdreizigers van Schippers & Van Gucht begeleiden in de trip van je leven. Geen zorgen, je zult verdwalen.

Wat is de TussenTijdCapsule

De TussenTijdCapsule is een kubus van 3,60m x 3,60m x 3,60m met drie verdiepingen en betreed je samen, een volwassene en een kind. Je klautert via een laddertje naar de ingang, en eenmaal binnen word je door vele Kleine Meesters op kleine verdiepingen door de verbindingsmachine heen begeleid. Hier zijn kinderen als vissen in het water en kruipen volwassenen onhandig rond. Je hebt een kind nodig om je door de gangen van de installatie te leiden en je te helpen herinneren hoe je dat ook alweer deed: ontdekken.

‘TussenTijdCapsule is een verbindingsmachine.’

TussenTijdCapsule is een voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar en ging in augustus 2021 in première op Theaterfestival Boulevard te ‘s-Hertogenbosch.

Pas op: niet geschikt voor mensen met claustrofobie, angst om infantiel te blijven of te worden, chromofobie, chronofobie, microfobie, pedofobie.

concept Schippers&VanGucht video Wannes Cré sounddesign Joeri Cnapelinckx showcontrol Daan Hazendonk performers Charles Pas, Bodine Sutorius, Dwayne Toemere, Mustaf Ahmeti, Karolien Verlinden, Myra Bodian Bouw TussenTijdCapsule  Einstein Design productieleiding Joanne Mensert zakelijke leiding Dorine Cremers campagnebeeld  & teaser © Wannes Cré teaser ‘making off’ Cleo Julia Mullis